Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

maanantai 19. marraskuuta 2012

Arkihuttua

Joskus silloin tällöin eli noin kerran päivässä mietityttää, mitä sitä keksisi ruuaksi... Tytär ei syö perunaa eikä joka kerta riisiäkään, joten pastan puremiseksi usein menee elämämme. Makaronia ja munakastiketta, makaronia ja kinkkukastiketta, nakki-makaronipataa, tonnikalapastaa ja perinteistä makaronilaatikkoa... Vaihtelu virkistäisi ja kokeilinpa minäkin tässä yhtenä lauantaina sitä Kuuluisaa Avokadopastaa..., mutta en minä sille oikein lämmennyt, enkä tule ehkä toiste tehneeksi suurista odotuksista huolimatta. Jälleen valtasi mieleni ihmetys, miten täällä somessa (sosiaalinen media) jotkut ilmiöt käsittämättömästi roihahtavat ja leviävät ja miten siihen virtaan pitää itsekin uida mukaan.

Jokin aika sitten löysin Raision Torino-kaurapastapussin kyljestä aika mukavan lasagnette-ohjeen, jonka nyt jaan sinunkin arkeasi ilahduttamaan:

Broilerilasagnette:

1 rkl öljyä tai margariinia
300 g broilersuikaleita
1 iso sipuli
1 tl currya
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl ruokakermaa
1 pss herne-maissi-paprikaa
250 g (kaura)pastaa (tein tänään ruismakaronista ja tuli ihan hyvää siitäkin)
Juustoraastetta

Valmistus:

1. Ruskista broilersuikaleet ja sipuli kevyesti rasvassa paistinpannulla.
2. Sekoita joukkoon curry ja vehnäjauhot. Lisää vesi ja kanaliemikuutio ja anna kiehahtaa.
3. Lisää ruokakerma ja herne-maissi-paprika ja kiehauta taas.
4. Mittaa raaka pasta voideltuun uunivuokaan ja kaada kuuma kastike päälle. Sekoita varovasti ja ripottele päälle juustoraastetta.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna vetäytyä kymmenkunta minuuttia ennen tarjoilua.


Mitähän tästä kaunistuksesta tekisi? Tai ihailisiko vaan? Se on muuten kesäkurpitsa, en ollut tiennyt että niitä on tuonkin muotoisia. Kiitos kasvattajalle ja tuojalle!




6 kommenttia:

  1. Hei ja terveiset Kemistä :) Kiva blogi sulla ja hyvältä kuulostaa resepti. Minä olen ihastunut pirkka -mobiilisovellukseen, jolla plärään reseptit kaupan pihassa ja käyn kaupassa kännykkä kourassa. Reseptit ovat olleet hyviä ja reseptin ainekset saa kätevästi ostoslistaksi kaupan hyllyjärjestyksen mukaan (ei ole mainos;) Ohjelma on toimiva ja on pelastanut monta ideaköyhää ruuanlaittopäivää. Sieltä varmasti löytyy paljon pastaruokia ja ehkä kesäkurpitsastakin jotain... t. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos terveisistä ja vinkistä! Ehkä saan tästä kimmokkeen älyhärpättimen ostamiseen :)

      Poista
  2. Onpa kesäkurpitsa oudon muotoinen. Taitaa olla kauppojen kesäkurpitsa tarjonta aika rajoittunutta, kun tuntee vain sen yhden muodon. Tuttavaperheessä olivat soseuttaneet kesäkurpitsaa ja laittaneet sitä pakkaseen. Kesäkurpitsaa voi kuulemma laittaa monenlaiseen ruokaan eikä lapsetkaan ole valittaneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin veikkasin sitä koristekurpitsaksi, mutta täytyy uskoa kasvattajan puhetta ja kohdella sitä kesäkurpitsana. Kyllähän se moneksi taittuu, mutta taidan ihailla nyt hetken tuossa pöydällä :)

      Poista
  3. Minäkin kokeilin somehypetyksen jälkeen avokadopastaa ja sama oli lopputulema, ihan jees mutta tuskin teen toiste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin, hyvin erikoista se oli maultaan, mutta ei kuitenkaan sellaista elämystä antanut kuin hypetyksestä olisi voinut olettaa. Yksi sitä reseptiä kokeillut ystävä sanoi laittavansa seuraavalla kerralla katkarapuja mukaan. Jotakin jatkojalostusta se tosiaan vaatisi.

      Poista