Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kevään ensi kukkaset

Pitkälliseltä tuntuu kevään tulo tänä vuonna. Viime viikolla tuli vielä lunta 20 cm parin päivän aikana ja uhosta huolimatta oli lumikolaan vielä kerran (toivottavasti viimeisen) näillä lumilla tartuttava. Tuntuu että takavuosina lumet ovat humahtaneet pois muutamassa päivässä, mutta tämäntalvinen lumi on paljon hitaastisulavampaa sorttia. On kyllä mahdollista, että päivien ja viikkojen rytmiikan vaihdos verrattuna aikaisempiin keväisiin eli kaikenlainen slow-meininki, mukaanlukien mahdollisuus seurata intensiivisesti kotipihan lumitilannetta, tekee mentaalitasolla kaikesta vähän todellista hitaampaa.

Ja onhan tuolla pihamaalla jo eloa! Ovat ne sitten urheita, kun tunkevat routaisesta maasta kohti valoa.




Laitoin ne ihanat tsinniat nyt multaan ja totesin taas, kuinka älytön määrä kasveja tulee yhdestä pussillisesta siemeniä. En ole laskenut niitä vielä, mutta silmämääräisesti arvioiden sanoisin, että taimia on satoja... Kohta ne pitäisi koulia eli kehitellä kaikille jonkinlaiset kipot ja valoisaa tilaa... Kukkapenkkiinkin on luvassa ahtautta, jos noista edes joka toinen selviytyy sinne asti.

Vein ystävälle tuliaiseksi Jamie Oliver -paprikan taimen ja sain vastalahjaksi 4 kesäkurpitsaa. Paprikatkin ovat melko hyvässä kasvussa, mutta eivät yhtä pitkällä kuin kurpitsat. Minusta näyttää, että niissä on jo kukan nuppuja - voiko olla totta? Pitää etsiä niille reilunkokoiset ruukut ja voimakasravinteista multaa, niin kohta ehkä saadaan jo satoa!










2 kommenttia:

  1. Mietinkin, että minne vellinkeittäjä on kadonnut. Se kurpitsan kylväjä oli tainnut olla vähän hätäinen... :) Mutta kun hurmos ja tarve kylvää iskevät, sille ei voi mitään! Juhannukseksi uudet kesäkurpitsat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vekellä on niin kiireinen slow-elämä, ettei ehdi aina päivittää... Oikeasti pää ei meinaa raksuttaa ideoita, siksi hiljaiseloa. Hyvä vaan, että tulee aikainen sato. Laitoin jo isompiin pönttöihin, katotaan alkaako tehdä hedelmää ennen kasvimaalle siirtämistä :)

      Poista