Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Hetki julkisuudessa


Järjestin järkevämmän tekemisen puutteessa itselleni vähän jännitystä ja vaihtelua arkeen. Radio soi aika usein keittiön nurkassa, kun keittelen vellejä tai kuuraan kattiloita. TV:tä minun tulee vähemmän katseltua (paitsi pakolliset puutarhaohjelmat ja Idols), mutta radiota kuuntelemalla yritän pysyä mukana maailman menossa. Niin vanhaksi olen tullut, että useimmiten kuuntelen Ylen kanavia, siis maakuntaradiota tai Puhetta. Mainoksia ja muka-toimittajien höpinöitä en tahdo jaksaa, mutta joskus kuuntelen kaupallisista kanavista Groovea, joka soittaa paljon minulle mieluisaa kasarimusiikkia.

Viikko sitten kuulin, kun mainostivat yhdellä kanavalla kuulijoille tilaisuutta toimia puoli tuntia musiikkipomona eli valita muutaman biisin radiossa soitettavaksi. Illalla mainitsin tuosta miehelle ja hän heti kannustamaan, että laita vaan oma soittolista menemään... Niinpä sitten suitsait kyhäsin 5 biisin listan ja naksautin toiveet vetämään. Ajateltiin, että soittelevat radiosta ehkä viikkojen päästä, jos sittenkään, mutta kuinka ollakaan, jo seuraavana aamuna oli toimittaja langan päässä... Sitä seuraavana aamuna hän soitti uudelleen, jolloin ohjelma laitettiin purkkiin ja lähetys tuli ulos pari päivää sitten.

Nauhoituksen idea oli yksinkertainen: toimittaja pyysi perustelemaan jokaisen kappaleen valintaa ja sitten biisit laitettiin soimaan. Soittolistani oli seuraava:

1. Madonna: La isla bonita ("tämän tahdissa diskoiltiin jo 80-luvulla... Kepeää ja kesäistä...")
2. Zen Cafe: Aamuisin ("aika sovinnaistahan tämä elämä nykyisin on...")
3. Hurriganes: I will stay ("kuuluu usein puolison kotikonserttiohjelmistoon...")
4. Aki Sirkesalo & Lisa Nilsson: Mysteriet ("ihana kaksikielinen duetto")
5. Abba: Thank you for the music ("kiitos että sain toimia levypomona...")

Olihan se aikamoista kidutusta odotella ohjelman ulostulemista ja kaduin tuota päähänpistoa sata kertaa. Oman puheen kuunteleminenkin oli kauheaa, mutta tulipahan kerrankin radiosta puoli tuntia putkeen mieleistä musiikkia!

3 kommenttia:

  1. Voi hitsi, voi harmi, mä unohdin! Löytyykö se netistä?

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvin Vellinkeittäjä esiintyi edukseen lähetyksessä. Ja musiikkikin oli kohtuullisen hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musiikki oli ensiluokkaista mutta musapomo aika paniikissa... :D Kiva, että joku on ollut kuulolla.

      Poista