Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

maanantai 11. kesäkuuta 2012



Puutarhatirkistelyä


Olin välittömästi ihan liekeissä, kun avasin Taimipihalta saamani Jyväskylän Piha- ja puutarhasanomat. Lehti on Jyväskylän Puutarhaseura ry:n julkaisu ja täynnä asiaa. Tämänkertaisessa numerossa kerrottiin muun muassa puutarhan tuholaisista (pelkään, että lehtikompostissamme majailevat toukat kuuluvat lehtokotiloille, jotka pahimmillaan tuhoavat puutarhassa lähes kaiken lehtineen ja kukkineen...) ja ruven kestävistä omena- ja päärynälajikkeista. Niistä jutuista en vielä ihan liekkeihin leimahtanut, mutta loistouutinen oli se, että elokuun 19. päivä vietetään yhteispohjoismaista puutarhapäivää teemalla Avoimet Puutarhat. Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa vastaavia päiviä on vietetty ennenkin, mutta meillä Suomessa päivä on ensimmäinen laatuaan. Puutarhaliitto ry:n masinoimana teemapäivänä  erilaiset puutarhakohteet ympäri Suomen avaavat porttinsa vierailijoiden ihasteltaviksi. Mukana on tavallisia hoidettuja pihoja, mökkipuutarhoja, palstaviljelmiä, huippuhienoja palkintopihoja, julkisia puistoja, kauppapuutarhoja, puutarhaterapiakohteita.... Mikä parasta, nettipalvelu avoimetpuutarhat.fi esittelee jo nyt maakunnittain ja paikkakunnittain mukana olevat kohteet. Vellinkeittäjänkin lähiympäristössä näyttää olevan useampi kohde esittelyssä. Päivämäärä tuli jo kirjattua seinäkalenteriin!

Oma pihamme ei ihan veny esittelypihojen loistoon ja moninaisuuteen, mutta tässä muutama tänään illanhämyssä napattu otos pihamaaltamme:












2 kommenttia:

  1. Kyllä olisi esittelykunnossa jo Vellinkeittäjän puutarha, niin kaunista on! Mikkelissä muuten nyt sunnuntaina neljä naista pitää vastaavan tapahtuman, juuri tän elokuun jutun innoittamana.

    VastaaPoista
  2. Esittelen kyllä mielelläni ohikulkijoille ja Vellinkeittäjän vakiolukijoille tulee kahvitarjoilu kaupan päälle. Tervetuloa!

    VastaaPoista