Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

torstai 21. kesäkuuta 2012


Keskikesän taikaa!

Juhannuksena kuuluu tehdä taikoja, etenkin jos naimaonni antaa vielä odottaa itseään. Vellinkeittäjällä ei ole tarvetta puolison katseluun lähteestä tai kaivosta tai mistään muualtakaan, sen verran hyvä löytyi aikoinaan Suomi24:n treffeiltä.

Wikipedian mukaan nykyisin suosittu juhannustaika on sellainen, että juhannussaunan yhteydessä kävellään takapuoli edellä kohti puupinoa. Millaiseen puuhun takapuoli osuu, sellaisen puolison saa: halkaistu halko tarkoittaa varattua miestä ja halkaisematon vapaata... Tätä voisi kyllä vähän jalostaa eteenpäin: koivupölli voisi tarkoittaa vaaleaa ja kuusi tummaa sulhoa, mitä pihkaisempi puu, sitä mustasukkaisempi olisi tuleva puoliso. Oksainen puu voisi viitata siihen, että miehellä on enemmänkin verkkoja vesillä. Jos puusta jäisi heti tikkuja takapuoleen, ennustaisi se voimakasta hedelmällisyyttä.

Tutuin juhannustaika taitaa kuitenkin olla 7 erilaisen kukan poimiminen tyynyn alle ja sillä tavoin tulevan sulhon houkuttelu juhannusyön uniin.  Vellinkeittäjän urbaaneimpia lukijoita varten kävin poimimassa virtuaaliset kukkaset taikojen tekoon. Jollet kykene kukkaniitylle, voit laittaa läppärin tai phonen juhannusyöksi tyynyn alle.


Ojakellukka

Niittyleinikki

Nurmitädyke (?)


Niittynätkelmä

Päivänkakkara

Metsäkurjenpolvi

Mäkitervakko


Vellinkeittäjä toivottaa lukijoilleen suloista Juhannuksen juhlaa!

6 kommenttia:

  1. Hauska kirjoitus. Tämä urbaani ei kuitenkaan tunnista kukkasia. Voisiko vellinkeittäjä ystävällisesti nimetä ne? Kiitos ja hauskaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta ja vinkistä. Nimesin nuo kasvit, toivottavasti en jaa väärää oppia. Suurin osa oli tuttuja ennestään ja pari epävarmaa yritin tunnistaa tämän hienon sivuston avulla: http://www.luontoportti.com/suomi/fi/

      Poista
  2. Hauska nykyaikainen versio perinteisestä taiasta! Täällä Kreikassa olen ihaillut mm valtaisia, puumaisia pelargonioita. Vähän eri luokkaa kuin omalta parvekkeelta löytyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kreikka on ihana kukkineen, ruokineen, juomineen. Eikös siellä kasva mausteyrtitkin villinä pitkin pientareita?

      Poista
  3. Juu, rosmariinia löytyy vuoren rinteiltä ja ties mitä muuta. Paikalliset myös osaavat niitä hyödyntää.

    VastaaPoista