Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kesärenki


Kävipä Vellinkeittäjällä tänään satumainen tuuri: syksyllä alakoulun kolmosluokan aloittava kummipoika rantautui meille kesälomapäiväänsä viettämään. Etukäteen mietimme miehen kanssa, miten poika mahtaa meillä viihtyä ja tulimme siihen tulokseen, että ainahan voi katsoa piirrettyjä tai tuijottaa nettiä, jollei aika meinaa muuten kulua...

Äitinsä vihjaisi vierailusta sovittaessa, että pojalla voi teettää kuopan kaivamista tai muuta miehistä. Sopivasti olin juuri käynyt ostamassa Taimipihasta (mainos, loistavan asiantuntemuksen ja palvelun puutarhamyymälä) yhden keijuangervon taimen talvella paleltuneen tilalle takapihan aidanteeseen.

Aamukahdeksalta poika kilautti ovikelloa ja aloimme suunnitella päivän ohjelmaa. Ensimmäinen tunti meni Aku Ankkoja lukiessa, mutta sitten alkoi lapio heilua. Keijuangervo oli pian maassa ja kaveri oli vasta päässyt lapioimisen makuun. Seuraavaksi hän käänsi pienen kasvimaamme ja lounaan jälkeen virtaa ja intoa oli vielä kaksin verroin enemmän. Pakollisen puistossa keinumisen ja kiipeilemisen päälle etupihan gardeniin syntyi kuoppa särkyneelle sydämelle, joka on nyt kyllä vastoin puutarhakirjojen oppeja melkoisen paahteisessa paikassa. Katsotaan, muuttaako se lähitulevaisuudessa jonnekin muualle. Gardenissa on ollut muutaman vuoden kaupasta hankittua syysleimua, joka on harmikseni kärsinyt härmästä joka vuosi. Äidin puutarhasta sain vanhempaa syysleimua, joten kaivoimme nuoren ystäväni kanssa härmääntyvät leimut maasta kompostiin ja istutimme puhtaat tilalle.  Kiitos taas äidille jakotaimista!

Myös tammikuusta asti hengissä sitkutelleet kesäkurpitsat ovat nyt lopullisessa kodissaan kasvimaalla, kompostista kootuissa kohopenkeissä ja istutettiinpa siinä vielä ennen syömätaukoa ja toista puistoreissua muutamat kesäkukatkin!

Kertakaikkiaan loistavan tervehenkinen nuori mies tuo kummipoika. Täytyy vielä korostaa, että en käyttänyt minkäänlaisia lahjuksia, vaan kaikki lähti kaverin omasta innosta. Lupasin kyllä, että kummitädin luo saa tulla milloin vaan! Ja huomenna huvitellaan mökkimaisemissa ilman lapioita.

4 kommenttia:

  1. Siinäpä kunnollinen nuori mies! Tulisi vain useammin käymään: nytkin tarjolla olisi ainakin vajan suoristamista. Ja tarvittaessa kyllä muitakin askareita löytyy :)

    VastaaPoista
  2. Loistavaa! Kesäkurpitsat kylvin VASTA helmikuun lopussa... :)

    VastaaPoista