Kesä on ihanaa aikaa lukemattomista syistä - valo, vihreys, lämpö, kasvun ihmeet, jäättömät järvet, kukkivat kunnaat, tuoksut, liikkumisen helppous, olemisen keveys... ja kesän maut lautasella!
Liekö seuraava puolivahingossa jalostunut resepti oman keittiöni tämän kesän kestohitti. Ajatus lähti anoppilasta, jossa söimme jokin aika sitten tosi maukasta vesimeloni-mozzarellasalaattia. Lisänä oli ainakin sitruunamelissaa, muita ainesosia en valitettavasti muista.
Viime viikonloppuna yritin yhdistellä mökkivierailulla itse tuomistani ja veljen perheen hankkimista aineksista jotain vastaavaa. Tuolloin mozzarella sai kaverikseen hunajamelonia, tomaattia, rucolaa, uutta punasipulia ja tuoretta basilikaa. Sekin oli hyvää, mutta tänään aviomieheni kanssa loihdittu makuyhdistelmä suorastaan räjäytti makuhermot. Tässä teille kokeiltavaksi:
Halloumia kesäisellä salaattipedillä:
Paketillinen halloumia
Salaattipeti:
1 ruukku rucolaa
iso pala vesimelonia
3-4 tomaattia
2-3 uuden sadon punasipulia varsineen
tuoretta sitruunamelissaa
päälle muutama tilkka oliiviöljyä
Paista tai grillaa halloumi. Pilko ja yhdistele salaatin ainekset. Nautiskele makujen sinfoniasta!
Pari pihakuvaa palan painikkeeksi:
Hyvää oli! Kiitos ja nam.
VastaaPoistaVellinkeittäjä kiittää ruuasta ja seurasta!
VastaaPoistaKesäruokaa, ihanaa :). Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?
VastaaPoistaEtsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.
Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen
Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi