Tyttären parin ensimmäisen elinvuoden ajan vahvana ajatuksena oli, että mihinkään trendi- tai brändihumpuukkiin ei sorruta, vaan kaikki tavarat ja vaatteet, syömisistä ja juomisista puhumattakaan, hankitaan muulla perustella kuin sillä että siitä löytyy jonkun ylikaupallistetun hahmon kuva. Ajatusta oli helppo toteuttaa niin kauan kuin lapsi ei osannut puhua, eikä juuri saanut vaikutteita ulkomaailmasta... Tästä päästäänkin viralliseen synttärikakkuun, joka syntyi sankarin, kummitätinsä ja Vellinkeittäjän yhteistyönä:
Vellinkeittäjä jr:n hyllyiltä löytyy myös (ainakin) nämä Frozenin kuvilla varustetut tavarat: shampoo, koruja, peli (sis 6 erilaista), palapeli, laastareita, lehtiä, väritettävä laukku (2 kpl) huulirasvoja (6 kpl), mekko, kengät, pipo, uikkarit, pikkarit (3 kpl), leggarit (2 kpl). Frozen-kumppareista ei löytynyt kokoa, joten oli ostettava Nokialaiset.
Ajatuksen toisesta juhlapäivän kakusta sain Mikkelistä, jossa vierailimme viime viikolla. Söin siellä ystävän pöydässsä ekan kerran myös nyhtökauraa, jota en ole onnistunut omaan jääkaappiin vielä saamaan (aina vääränä päivänä kaupassa ja nyhtökaurat paremmissa suissa). Oli maineensa veroista ja Mikkelin anti muutenkin yhtä korkealaatuista kuin aina ennenkin. Menkää ihmeessä Mikkelin torille!
Mutta siihen kakkuun. Ystävä oli bongannut reseptin Sikke Sumarin blogista ja kyllä vei paistos kielen mennessään. Meillä raparperisato on heikonlainen, joten kakku muuttui lennossa mansikkapainotteiseksi (hain Jyväskylän torilta laatikollisen Honey-mansikkaa, oli suorastaan sairaan makeaa pitkän aurinkoisen putken päätteeksi. Kyllä J-kylän torillakin kannattaa vierailla!)
Tässä Siken resepti kevyesti tuunattuna:
Kesäinen mansikka-raparperikakku
Pohja:
3 munaa
2,25 dl hienoa sokeria
75 g sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1. Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen
2. Leivitä pyöreä vuoka (käytin irtopohjavuokaa)
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja maito
4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja kääntele taikinaan.
5. Paista uunin keskitasolla n 10-15 min eli kunnes kakun pinta on hiukan ruskistunut ja kestää kevyen painalluksen.
Täyte:
1 l raparperin paloja tai raparperia ja mansikkaa sadon mukaan0,5 dl vettä
2 rkl hunajaa
6. Kiehauta vesi ja hauduta täytteitä hetki. Älä keitä mössöksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti