Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

lauantai 21. lokakuuta 2017

Reseptejä pukkaa, kun ne ensin hukkaa

Mennään pelkillä respteillä, nyt ei syki runosuoni, eikä jaksa iskeä tarinaa. Sen verran kuitenkin taustaa, että  linssihuttu sulatti lihansyöjäpuolison sydämen ja onneksi kerran kadonnut resepti löytyi marttakollegan arkistosta. Kukkakaaliwingsejä askarreltiin syysloman alkajaisiksi ja samalla fennovegaanikokkauksella päästiin maistamaan omena-kukkakaali-currykeittoa. Tarjolla siis kolme kaupunkimarttojen kokkailuilloissa kokeiltua ja hyväksi havaittua reseptiä, olkaatte hyvät!

Intialaistyyppinen linssi-juustopata

200 g punaisia linssejä
1/2 dl ruokaöljyä
1 sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
2 chiliä
1 rkl jauhettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
1 tölkki tomaattimurskaa
1 l vettä
2 tl suolaa (tai aika paljon enemmän)
mustapippuria myllystä
1 limetin mehu
200 g Valion kotijuustoa
tuoretta korianteria


1. Huuhtele linssit ja liota niitä n 10 min
2. Kuullota sipuli-, valkosipulinkynsi- ja chilisilppu öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mausteet ja pyörittele hetki, jotta maut irtoavat.
3. Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja linssit kattilaan ja keittele n 20 min.
4. Lisää limetin mehu ja kuutioitu juusto. Koristele korianterilla.
5. Tarjoile riisin kanssa.

Omena-kukkakaali-currykeitto

1 pieni sipuli kuutioituna
1 rkl öljyä
1,5 tl currya
1 iso vihreä omena pieninä kuutioina
1 kukkakaali pieninä kuutioina
7 dl kasvislientä
1 dl (kaura)kermaa
suolaa
mustapippuria

Kukkakaaliwingsit

1 kg kukkakaalia

Kuorrutus:
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl grahamjauhoja
1,5 dl vettä
1 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl savupaparikajauhetta

Päälle siveltäväksi:
4 rkl srirachaa (= tosi tiukkaa chilikastiketta)
2 rkl öljyä

Dippi:
200 g ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
ruohosipulisilppua
1/2 tl omenaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

1. Irrottele kukkakaali nupuiksi.
2. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Anna turvota viitisen minuuttia.
3. Pyörittele kukkakaalit taikinassa ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Kypsennä 225 asteessa / n. 20 minuuttia.
5. Sekoita dipin ainekset -> laita jääkaappiin tekeytymään.
6. Sekoita sriracha ja öljy keskenään. Sivele kauttaaltaan kukkakaaleille. Jatka paistamista uunin ylätasolla vielä kymmenisen minuuttia.
7. Dippaile ja naatiskele!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti