Meillä kävi eilen ruokavieraita. Olemme ystäväperheenä nigerialaiselle opiskelijapojalle ja tapaamme häntä säännöllisen epäsäännöllisesti, useimmiten ruuan äärellä. Eilen poika tuli taas meille lounaalle yhdessä tyttöystävänsä kanssa ja aevosalamasta (savoa, tarkoittaa älynväläystä) päätin kokata meille ja heille lasagnen. Löysin Pastanjauhannan blogista alun perin Ruokalassa julkaistun, herkullisuutta huokuvan reseptin, ja sitten vaan padat porisemaan.
Minulle on käynyt ennenkin jotain eilisen kaltaista: kokkaukset onnistuvat yleensä melko hyvin, mutta minulla on vaikeuksia pysyä taimissa eli suomeksi sanottuna aikataulut tahtovat pettää. Joko kuvittelen itseni todellista nopeammaksi tai sitten reseptistä löytyy vasta kokkauksen tiimellyksessä maininta tyyliin: "pidä kylmässä muutama tunti" tai "valmista täyte edellisenä päivänä"...Yhtenä joulupäivänä vieraat istuivat pöydässä tuntikausia ennen kuin uunivanhuksemme suostui paistamaan kalkkunan kypsäksi. Ruuan odottelu oli kyllä ihan rattoisaa ja rentoa, kiitos hyvän seuran ja riittävän määrän viiniä.
Eilisen ajoitusongelman aihetti se, että ohje tuli luettua turhan kursorisesti.. Nuoret oli kutsuttu aterioimaan klo 13 ja klo 12.30 luin ohjetta siihen kohtaan missä kehotettiin hauduttamaan bolognesekastiketta 1-2 tuntia... Lasagnesta tuli kuitenkin hyvää ja se hävisi nopeasti parempiin suihin, vaikka en ehtinyt / malttanut tuota soosia niin kauan haudutella.
Tästä lähtien laitan lasagnekastikkeeseen aina reilun lorauksen punaviiniä, se antoi ihanan syvyyden paistoksen makuun. En löytänyt kaupasta tuorepastalevyjä, vaan käytin kuivattuja. Myös sellerin ja parmesanin jätin pois ruokailijoiden makurajoitteiden takia. Muuten noudattelin ohjetta:
Lasagne Bolognese
- bolognese-kastiketta
- tuorepastalevyjä
- bechamell-kastiketta
- mozzarellajuustoa
Bechamel-kastike:- voita
- vehnäjauhoja
- kulutusmaitoa
- raastettua muskottipähkinää
- suolaa
- Bolognese-kastike:
- oliiviöljyä
- laadukasta jauhettua naudanlihaa
- keskikokoinen sipuli
- kynttä valkosipulia
- murskattuja tomaatteja tai tomaattimurskaa eli polpaa
- porkkana
- varsiselleri
- lihaliemikuutiota
- punaviiniä
- tomaattipyreetä
- ripaus chiliä
- kuivattua basilikaa
- mustapippuria
- suolaa
- voita
- parmesaaniraastetta
Tekevälle sattuu ja ne ruoanodotteluhetket ovat olleet vallan mukavia. Muistan eräänkin pashan... :)
VastaaPoistaMinä en muista pashaa... Pitikö se valmistaa edellisenä päivänä :D ?
VastaaPoistaPiti valmistaa. Sillä kertaa lopputulos muistutti enemmän persikkarahkaa, mutta hirmu hyväähän sekin on!
VastaaPoistaHih!
VastaaPoista