Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kesäsyömisiä

Kesälomamatkani maja- ja kyläpaikat tarjosivat ihania ruokaelämyksiä, joista esittelen tässä pari. Kesäistä perunasalaattia nautiskelimme savulohen kanssa ja se oli tosi hyvää. Raparperipiirakan pohja on taivaallinen. Resepti on alunperin mustikkapiirakalle ja ystävättäreni ovat löytäneet sen Sunnuntai-jauhopussin kupeesta ja jalostaneet sitä vaniljatuorejuustolla.

Kesäinen perunasalaatti:
Keitettyjä uusia perunoita
Fetaa
Aurinkokuivattua tomaattia
Kesäsipulia
Rucolaa
Kermaviiliä
Suolaa
Mustapippuria

(Olen tehnyt tätä salaattia itse ilman kermaviiliä, tuolloin kastikkeena on toiminut aurinkokuivattujen tomaattien liemi. Maistuu hyvin grilliruuan kanssa, nam.)

Mikkeliläisellä parvekkeella oli tarjolla myös silmänruokaa:



Raparperipiirakka:
2 munaa
1½-2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl juoksevaa Oivariinia tai 150 g voita tai Oivariinia sulatettuna
200 g vaniljatuorejuustoa 

Pinnalle 3 dl raparperia. (Myös mustikoista tai puolukoista syntyy maistuva piirakka.)
  1. Sekoita munat ja sokerit
  2. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet, rasva ja vaniljatuorejuusto. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä piirakkavuoan (halkaisija n 27 cm) pohjalle.
  3. Levitä raparperit taikinan päälle.
  4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25-35 min. Peitä piirakka foliolla, jos pinta alkaa tummua.
Söimme tätä ihanuutta vaniljajäätelön ja tuoreiden mansikoiden kanssa, kyllä maistui :)


En malta olla esittelemättä vielä yhtä kesäistä herkkua...  Tein sitä itse kotona reissusta palattuani.

Mansikka-vuohenjuustosalaatti:
1 ruukku rapeaa vihreää salaattia
1 ruukku rucolaa
2-3 kesäsipulin vartta 
1 litra tuoreita mansikoita
200 g vuohenjuustoa 
½ ruukkua tuoretta basilikaa

kastike:
½ dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
mustapippuria

Riivi salaatti ja rucola laakeaan kulhoon. Pilko kesäsipulin varret ja puolita mansikat, viipaloi vuohenjuusto ja riivi basilikan lehdet pienemmiksi. Lisää kerroksittain salaatin päälle. Yhdistä kastikkeen aineet ja kaada salaatin päälle. Mansikan ja vuohenjuuston liitto on minusta taivaallinen!

Kotiin palatessani gardenissa näytti monenkirjavalta:







8 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa mansikka-vuohenjuustosalaatti! Täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Vuohenjuusto on ihanaa, samoin mansikat! Ihania värejä kukkapenkissä.

    Satu

    VastaaPoista
  3. Isoja ja hienoja ruusuja! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusupenkki on mieheni. Laulelin hänelle aikani: "Mä sulle luvannut en ruusutarhaa..." ja niinpä hän perusti penkin itse ja on siitä myös hyvän huolen pitänyt. Kukinnot ovat tänä kesänä uskomattoman suuria.

      Poista
  4. Kiitos piirakkaohjeesta! Tein mustikkapiirakan tuolla ohjeella ja kyllä oli hyvää. t. nuapuri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että maistui! Ja leipuri kun on asialla niin aina onnistuu :)

      Poista