Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

perjantai 13. heinäkuuta 2012




Mikkeliin mänijöitä (osa 2)

(Tämä on jatkokertomus tämän viikon ti-to tekemästäni kesälomamatkasta Mikkeliin.)

Keskiviikkona teimme pienen ostoskierroksen ja kävimme sitten Mikkelin taidemuseon Marimekko-näyttelyssä. Iltapäivän puolella yllätti nälkä ja söimme erinomaisen, etten sanoisi täydellisen lounaan Puoti & Bistro Vileessä. En ollenkaan ihmettele, että paikka on noteerattu useammassa ruokalehdessä. Ruoka on käsintehtyä ja lisäaineetonta lähiruokaa ja paikka ja palvelu silmäänpistävän siistit. Vileestä on tullut niin suosittu, että lounaallekin on syytä varata pöytä. Söimme uusia perunoita ja haukea piparjuurikastikkeessa sekä kasviksia. Se oli ihanaa!

Vierailimme myös Otavan idyllisessä maalaismaisemassa erikoisessa italialaisessa puodissa, InStile Mannilassa. Suomalais-italialaisen pariskunnan luotsaama puoti ja kahvila sijaitsevat vanhalla maatilalla ja siellä myydään italialaisia herkkuja ja muotia. Puodin espressokahvilassa nautimme iltapäiväkahvit terassin suojissa. Mannilaan kannattaa ajella pelkästään Crema Caffen takia. Ystävättäreni tilasi tuota ihanaa kermavaahdolla kruunattua kahvivaahtoa.

Crema Caffe ja tupla-espresso


Samalla reissulla ehdimme vielä Kenkäveroon (sinne on päästävä jokaisella Mikkelin reissulla) ja etenkin puutarha sykähdytti jälleen kerran. Hyvä sattumus oli se, että Kenkäverossa osui juuri olemaan korttitaiteilija Virpi Pekkalan näyttely Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito.  Huono uutinen taas on se, että Martat ovat poistuneet Kenkäveron alueelta - Marttalassa oli aina mukavaa käydä perinnetietoutta päivittämässä ja jotain pientä marttamaista hankkimassa.

Tässä näkymiä Kenkäveron puutarhasta:

Keittiöpuutarhaa

Ainakin pioneja

Mooseksen palava pensas

Kiitokset taas oppaalle, kuljettajalle ja seuralaiselle. Raportoin lomamatkani viimeisestä päivästä seuraavassa postauksessa.


2 kommenttia:

  1. Mikkeli on näköjään monipuolinen matkailukohde!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itsekin todella positiivisesti. Ja esim tori jäi blogissa kokonaan mainitsematta - Mikkelissä on kunnon itäsuomalainen tori kaikkine herkkuineen keskellä kaupunkia, sekin on todellinen elämys!

      Poista