Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Salviapastaa parsakaalikastikkeella

Sain kesäreissun tuliaisina Italiasta salvialla maustettua ja värjättyä tuorepastaa. Puolisen vuotta pyörittelin pakettia ensin pöydällä ja sitten laatikossa ja mietin, mikä olisi hänelle arvoistansa seuraa. Paketti itsessään oli niin kaunis, että hyvillä mielin sitä pyörittelikin. Viime viikolla ilmestynyt Siwa-ketjun Me-lehti antoi lopulta virikkeeen ja kyhäsin pastan kaveriksi parsakaalikastikkeen. Resepti vaati sekä keittämistä että paistamista, mutta valmistaminen sujui silti yllättävän nopeasti.

Ainekset:

300 g pastaa
1 parsakaali
Oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
Cashew-pähkinöitä
Suolaa
Mustapippuria

Tee näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Paahda cashewpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat.
3. Huuhtele parsakaali. Leikkaa varsi kolikoiksi, irrottele ja halkaise nuput.
4. Siivuta valkosipulin kynnet.
5. Levitä parsakaalit ja valkosipulin siivut leivinpaperin päälle pellille, pirskottele pääller eilusti oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
7.Kypsennä parsakaalia ja valkosipulia uunissa, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta ovat sisältä vielä rapeita (15-20 min). Keitä samalla pasta al dante -kypsäksi (antaa hampaille vastusta, suom.huom).
8. Lisää pastan joukkoon parsakaalit, valkosipulit ja paahdetut pähkinät. Lisää suolaa ja mustapippuria ja sekoita joukkoon vielä oliiviöljyä.

Sama ohje videolla (www.siwa.fi/reseptit)

3 kommenttia: