Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Mustikkainen kakkunen

Bongasin maistuvanoloisen ohjeen Keskisuomalaisen verkkosivulta. Kokeiluun viikonloppuna! Jos vaan maltan, kun alla on uudenkarheat nanot... 
Mustikkainen kakku
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g mustikoita (pakkasesta)
2 dl kermaa
100 g valkosuklaata
360 g appelsiinituorejuustoa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
Tee näin:
1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle. Voitele reunat.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
3. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3–4 cm korkeuteen reunoille. Siirrä vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
4. Soseuta melkein sulaneet mustikat sauvasekoittimella. Kuumenna 1 dl kermaa kattilassa höyryäväksi.
5. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu valkosuklaa. Anna sulaa pari minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Sekoita tuorejuusto, munat, 1 dl kermaa, sokeri, tärkkelys ja suklaa-kermaseos tasaiseksi täytteeksi. Kaada täyte pohjan päälle. Nostele mustikkasoseesta lusikalla nokareita täytteen päälle. Voit marmoroida pintaa hieman cocktailtikun avulla.
6. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Irrota reunat vuoasta varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Siirrä kakku jääkaappiin jäähtymään kylmäksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Vellinkeittäjä toivottaa aurinkoista viikonvaihdetta!

2 kommenttia:

  1. Tuliko hyvä kakku? Resepti ainakin kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei anonyymi! Ei tullut minkäänlaista, kun ei tullut tehtyä :D Kahvivieraiden tulo peruuntui ja viikonloppu kuluikin messuilla ja laduilla. Työlistalla on ja aineetkin ovat jo kaapissa joten perästä kuuluu!

      Poista