Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

lauantai 8. joulukuuta 2012

Hengen ravintoa

Vellin keittämisen lomassa olen tänä syksynä nauttinut lähes päivittäin annoksen kaunokirjallisuutta. Viime talvena luin paljon dekkareita, mutta se kiintiö tuli toistaiseksi täyteen ja onnekseni olen nyt löytänyt muutaman itselleni uuden, ihanan kirjailijatuttavuuden tuolta Halssilan sivukirjastosta. Vinkkejä on tullut ystäviltä ja kylänmiehiltä ja myös täältä internetistä. Edellisellä kirjastoreissulla virkailija katsoi ns. hitaasti, kun sanoin lainaustiskillä, että löytyipä taas ihania kirjoja - kyllä nyt elämä hymyilee! Ajatteli varmaan, että lienee tuolla emännällä pienenlainen elämä, eikä siinä paljon erehtynytkään.

Sen varalle, ettei Pukin paketista kuoriudu tänä vuonna Finlandia-voittajaa tai muuta uutuusteosta, kannattaa piiiitkiin joulunpyhiin varautua haalimalla etukäteen kotiin hyvää luettavaa. Tuosta Finlandia-voittajasta on kyllä sanottava, että jos Hesarin kirjallisuuskriitikko luonnehtii sitä "melko vaativaksi", kannanttaa minun jättää se suosiolla viisaampien tavattavaksi. Näin siis tänä(kin) vuonna.

Tässä omat kirjavinkkini eli sellaisia tämän syksyn tuttavuuksia (mutta eivät kaikki suinkaan uutuuksia), jotka ovat enemmän tai vähemmän sykähdyttäneet - ja jotka tässä vaiheessa vielä muistan lukeneeni...

Cecilia Samartin: Senor Peregrino
Cecilia Samartin: Nora & Alicia (tämän syksyn suosikkini; kirjaa lukiessani yhtä aikaa toivoin ja pelkäsin, että se loppuu...)
Linda Olsson: Kaikki hyvä sinussa
Linda Olsson: Sonaatti Miriamille
Muriel Barbery: Siilin eleganssi
Riikka Pulkkinen: Totta
Renate Dorrestein: Lainaa vain
Renate Dorrestein: Pojallani on seksielämä ja minä luen äidille Punahilkkaa
Kathryn Stockett: Piiat
Eve Hietamies: Yösyöttö
Eve Hietamies: Tarhapäivä
Sofi Oksanen: Kun kyyhkyset katosivat

Mitä sinä olet lukenut viime aikoina?

PS. Rentoa Joulun odotusta! Muistathan marttojen vinkin: "Siivoa komerot, jos aiot viettää siellä  joulun."






6 kommenttia:

  1. Kiitos kirjavinkeistä! Tämän listan kanssa on hyvä mennä kirjastoon, kunhan kirjallisuustieteen perusteet -kurssin saa valmiiksi. Ehkä sitten on viisaampi lukija. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noilla pohjilla voi huoletta tarttua myös Finlandia-teoksiin!

      Poista
  2. Tuosta listasta olen lukenut vain Yösyötön. Sen lisäksi lähinnä Aku Ankkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä maku sinulla! Minäkin luen Aku Ankkaa. Sitä kannattaa myös suomen kielen tieteilijöiden lukea, sillä kielenkäyttö on siinä upeaa, eikä yhdys sana virheiden takia tarvitse repiä tukkaa päästään.

      Poista
  3. Kiitos lukuvinkeistä! Luen tosi mielellään, vaikka se nykyisessä elämänvaiheessa on too-si hidasta, yksi kirja voi olla kesken vaikka pari kuukautta. Mutta otan listan talteen ja käytän hyödyksi, kun saan edellisen keskeneräisen kirjan loppuun...Ehkä joulunpyhinä ;)
    t. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa jos näistä iloa! Laitapa tänne päin vinkkiä, jos haluat ite suositella jotain :) Postauksen jälkeen tuli mieleen vielä surullinen, mutta kauniisti kirjoitettu Tuija Wuori-Tabermannin "Meitä oli kaksi". Parhaillaan luen klassikkoteosta Sieppari ruispellossa. Jouluksi pitää keksiä taas jotain - jättirasia vihreitä kuulia ja hyvä kirja, aah ja oih!

      Poista