Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

tiistai 7. elokuuta 2012



Mä tykkään tästä juuri näin

Kiitos anonyymille hoputuksesta (edellisen postauksen kommenttilootassa). Meinaa blogin päivittäminen jäädä muka-tärkeämpien askareiden alle.

Minua eivät säät yleensä hetkauta puoleen tai toiseen, mutta tämän heinäkuun sateiden hakkaama garden oli hetken kieltämättä melko masentava näky. Onneksi elokuu toi tullessaan uudet värit ja vähän satoakin korjattavaksi:


Viime kesänä puutarhakaupasta ostetun Jamie Oliver-paprikan siemenistä kasvatetut taimet näyttävät tuottavan satoa. Pitänee siirtää sisätiloihin, jotta kypsyisivät oranssiin väriinsä.

Kultapallo



Vajan seinustan kultapallot vasta aloittelevat kukintaansa. Ovat hujahtaneet tänä kesänä ennätyksellisen korkeiksi.


Lopultakin sokeriherneet kukkivat


Söin vuosia sitten Kreikassa taivaallisen hyviä täytettyjä kesäkurpitsan kukintoja ja löysin nyt täältä jonkunlaisen reseptin. Saisinpa aikaiseksi kokeilun!


Huolella kahdessa kodissa kasvatettu kesäkurpitsa palkitsi kaiken vaivannäön ja 
tuntuu tekevän runsaan sadon. Luonto on hoitanut kastelun :)


Tulee paljon omenaa, kohta mehua taas saa, on kaikki niin kuin ennenkin... (J. Karjalainen). Ainokainen omenapuumme puskee joka vuosi omppua  yli oman tarpeen.


Karviaiset alkavat olla kypsiä poimittaviksi


Viinimarjapensaiden keväinen siirtäminen takapihalta aurinkoisempaan paikkaan kannatti. Mehumarjat on silti edelleen haettava torilta.



Kesällä 2011 hankittu Pepi tekee kolmisenkymmentä päärynää!




4 kommenttia:

  1. Kyllä on komea kesäkurpitsa! Ovatko marjat jo kypsiä? Oi ihanuutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjoja on syöty lintujen kanssa kilpaa ja tyhjät ovat pensaat (muutama punainen karviainen vielä jäljellä). Pitää hakea torilta lisää.

      Poista
  2. Oih kuinka ihana on seurata teidän gardenin kasvua ja väriloistoa. Saattaisimme piipahtaa joku päivä palauttamassa isännän meille unohtaman perintölätsän :)Aurinkoista syksyn odotusta teidän perheelle tiältä Savon mualta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoinen onkin ainakin tämä elokuinen viikko ollut, kiitos vaan toivotuksista :)Mukavaa elokuuta teillekin ja poiketkaa ihmeessä!

      Poista