Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Blogin nimestä

Nimen antaminen blogille osoittautui melkein yhtä vaikeaksi kuin kaikin puolin sopivan nimen löytäminen lapselle. Keksin kyllä sujuvasti monta kuvaavaa nimeä blogilleni - nimilistan kärjessä olivat mm. Ihan pihalla, Satoi tai paistoi, Piha ilman sadettajaa ja  Marttahenkinen.  Kolme ensimmäistä kaatuivat siihen, että jotkut olivat olleet yhtä nokkelia ennen minua ja napanneet jo nuo kaikki nimet omille blogeilleen sellaisina tai niin samankaltaisina, etten voinut / kehdannut niitä käyttää. Marttahenkinen oli ensimmäinen mieleen tullut nimi varmaankin siksi, että kuvasin  tuolla luonnehdilla itseäni, kun etsin taannoin puolisoa (hedelmällisin seurauksin) nettitreffifoorumilta. Koska en ole Marttaliiton jäsen, vaan marttuus on enemmän mielentila, en tohtinut tuotakaan nimeä julkisten tekstien otsikoksi antaa. Joka toiselle kuoppaa kaivaa -nimi kävi myös mielessä, mutta sopisi paremmin mieheni blogille kuin omalleni.

Vellinkeittäjä viittaa nimenä enemmän tupa- kuin pihahommiin, mutta käsite laajenee Unto Eskelisen (1997) kirjoittamassa savon kielen sanakirjassa  Tavvoo savvoo "miesten antamaksi leikilliseksi nimitykseksi vaimosta". Synonyymeja vellinkeittäjälle ovat rieskantekijä, leiväntekijä, sukanparsija ja selänpesijä.

8 kommenttia:

  1. Hei vellinkeittäjä!
    Joko sinulla on herneenversot noin suuria? Pitääpä laittaa itsekin herneet ja auringonkukat itämään, nam!
    A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, kylvin herneet parisen viikkoa sitten ja nyt pääsee jo sadonkorjuuseen. Tänään tein samoista herneistä soppaa, siis vanhanaikaista hernerokkaa :)

      Poista
    2. Hei vielä A ja kiitos vinkistä. Nyt on auringonkukatkin mullassa, nam nam!

      Poista
  2. Samoin, kiitos innostuksesta. Ikkunalaudan viljelmällä on nyt vihanneskrassia, hernettä ja auringonkukkaa. :-)

    VastaaPoista
  3. "Synonyymeja vellinkeittäjälle ovat rieskantekijä, leiväntekijä, sukanparsija ja selänpesijä."

    Onnistuuko rieskan ja leivän tekeminen? Entä sukan parsiminen?

    VastaaPoista
  4. Leipominen onnistunee mutta parsimista olis syytä opetella. Taitaa olla katoamassa koko parsimistaito, puhuivat siitä viikolla telkkarissakin.

    VastaaPoista
  5. Passelin nimen olet keksinyt blogillesi! Ymmärrän hyvin nimenantoon liittyvän ongelman - itse en tähän hätään nyt keksinyt profiililleni mitään järkevää nimeä (vinkkinä: jotakin savolaislähtöistä sen kai olla pitäis ;)), siksi anonyymi kommentointi. Mutta vielä mä sen keksin, jotta pääsen kommentoimaan tänne viksummin, blogi vaikuttaa kivalta! Hienoa että olet ryhtynyt tähän!

    VastaaPoista
  6. Kiitos palautteesta :) Suosittelen tuota Unto Eskelisen "Tavvoo savvoo" -opusta sinunkin inspiraatiosi lähteeksi. Teos löytyy Vellinkeittäjän kirjahyllystä eli jos tunnet Housewifen henk.koht niin tiedät missä hylly sijaitsee ja lainaaminen onnistuu milloin vaan.

    VastaaPoista