Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Hernarilla hidastelua

Teen kerran talvessa vanhanaikaista hernekeittoa ja eilen oli se päivä. En jaksa aina suunnitella ruuan laittamista, vaan etenkin kun kokkaan arkisin lähinnä itselleni, ruokaideat syntyvät usein "mitä kaapista löytyy" -periaatteella ja tärkeää on, että ruoka valmistuu mahdollisimman nopeasti. Hernaria ei voi ihan sillä meiningillä tehdä, koska herneet on laitettava likoon edellisenä päivänä ja sitten keiteltävä soppaa hellalla tuntikausia.  Onkohan hernekeitto sitten slow foodia eli hidasta ruokaa, josta nykyisin paljon puhutaan? Vaikka slow food -ideologia on saanut alkunsa pikaruuan vastustamisesta, ei  se tarkoita oikeasti kuitenkaan  sitä, että ruuan tekemisen pitää kestää ikuisuuden. Slow foodin periaatteena on mm. se, että ruuasta nautiskellaan hitaasti ... siinä onkin vielä opettelemista, sillä hernesoppakin hävisi varsin äkkiä parempiin suihin. Muita hitaan ruuan kulmakiviä ovat mm. hyvät raaka-aineet, hyvä seura ja oman maan ruokakulttuurin vaaliminen. Nämä kriteerit täyttyivät hernerokkapäivänä kiitettävästi.

Lisää tietoa ruualla hidastelusta täältä . Kiitos tutuille ladyille, jotka ovat luoneet sisällön tälle sivustolle!


2 kommenttia:

  1. Slow Food Keski-Suomi sai vinkin blogistasi ja on aivan innoissaan! Tsekkaapas www.slowfood.com - ja liity! SF K-S:llä olis 'paikka auki' www-sivujen ja FB:n päivittäjälle...

    VastaaPoista
  2. Hieno aate ja hyvää työtä :) Ja kiitos vinkistä, mutta en uskalla ottaa ainakaan nyt mitään työtä kotoilun rinnalle, ettei vaan tule kiire...

    VastaaPoista